Jang Víz

Published on 2023. október 11. 12:43

   Egy Jang Víz szülöttnek meg kell tanulnia uralnia saját erejét. Mély gondolatai vannak, az élet legfontosabb kérdései, összefüggései foglalkoztatják.
A külvilág számárra kiismerhetetlen, sőt sokszor szerettei is rácsodálkoznak mennyi minden rejlik belső világában és mennyi mindent nem tudnak róla.
Egyfajta kettősség jellemzi, egyszer könnyed és laza, másszor pedig komoly és visszahúzódó. Filozofikus, nyitott az alternatívákra és egyben rendkívül racionális. Élete minden területén precíz tud lenni, jól végig tudja gondolni a dolgokat, ám érzelmei, szétszórtsága, türelmetlensége az útjába állhat.
Jellemző rá az ár-apály személyiségi. A Jang Víz ember mer nagyot álmodni és megvalósítani azt, azonban az egyensúly megtartása felettébb fontos.
   Saját törvényei, szabálya szerint szeret élni, nem tűri, ha korlátozzák, ez az élete minden területére igaz. Ha érzelmei felett elveszíti a kontrollt, kiönt, mint a cunami, ezzel nem kímélve semmit és senkit. Kulcsfontosságú, hogy érzelmi világa felett tudjon uralkodni. Emberi kapcsolatai letisztultak, törekszint a korrekt viselkedésre, nem szereti a felesleges fecsegéseket.
   A párkapcsolatban inkább racionálisan dönt, a szerelmet intellektuálisan közelíti meg. Rendkívül független, önállóságára, szellemi és fizikai szabadságára akkor is igényt tart, ha már elkötelezte magát valaki mellett.
   A munkahelyi életben szeret hozzáértő emberekkel együtt dolgozni, ám egyedül is megállja a helyét. Ezen a területen szintén kerüli a zavaros dolgokat. Itt is érvényes, hogy meg tudja tartani mozgásterét, szabadságát. Kommunikációs képességeit kiválóan tudja alkalmazni.
   Gyermekként barátságos, nyitott, igen önálló. Igazi örökmozgó és felettébb kíváncsi természet. Szívesen kísérletezik és próbál ki új dolgokat.
Rá ész érvekkel lehet a legjobban hatni, a tekintélyelvű nevelés nem a legjobb választás. Bizonyítási vágya erős. A legjobb akar lenni és ha nem sikerül neki,
ez erős frusztrációt válthat ki belőle.

A Jang Vízhez tartozó állat: Patkány