Jang Föld

Published on 2023. augusztus 7. 10:45

   A Jang Föld napon született emberek sok esetben az állandóság megtestesítői.
Rendíthetetlenek és törekszenek a stabilitás kialakítására, megtartására az élet minden területén. Nehezen változtat a dolgain legyen az munka vagy párkapcsolat. Ha több a föld elem a képletben, akkor ez fokozottan nehezíti az életét. A Jang Föld elem érzelemközpontú, így, ha valami lelkesíti nagyon gyorsan képes döntést hozni. Más esetben időre van szüksége a döntésekhez. Mivel szereti a biztonságot és állandóságot, hajlamos megrekedni és beleragadni olyan dolgokba, amik nem viszik előre az életben. Amennyiben rosszra fordul a helyzete és számára kifejezetten negatív dolgok történnek, azok azért vannak, hogy őt kimozdítsák és előre vigyék az életben, azaz, hogy változtasson.
Szeret maradandót alkotni, a meglévő dolgaiból ki tudja hozni a maximumot.
   A párkapcsolatban szintén a stabilitásra törekszik, jelentős szerepet játszik az otthona az életében. Ha az otthonában minden rendben van, biztonságban érzi magát, akkor az élet minden területén magabiztosan tud haladni előre. Hajlamos korán megállapodni. A társa az otthona részéve válhat, tehát a biztonsága részéve. Magas szinten párját nem korlátozza, azonban alacsony szinten elkényelmesedhet és birtoklóvá válhat. Érzéseit nehezen önti szavakba, inkább tettekben mutatja ki szeretetét. Kiáll szerettei, családja mellett.
   A munkájában kedves és barátságok, azonban a magánéletét nem beszélni ki. Kollégái szeretnek tőle kérdezni, gyakran keresik meg. Kitartóan dolgozik, hihetetlen munkabírása van. Sokszor feladja a leckét másoknak munkaszeretete és magas teljesítménye miatt. A változtatás ezen a területen sem az erőssége. Tehetsége van egy munkahelyen maradni évekig még akkor is, ha nem érzi jól magát. Szüksége van az önállóságra, amikor folyamatosan kérdeznie kell, feszültté válik.
   A Jang Föld gyermek életében lényeges a támogató családi háttér. Az otthon biztonsága adja az önbizalma alapját. Könnyen beilleszkedik bárhova. Ha valamit igazán a fejébe vesz, makacs és eltántoríthatatlan. Időre van szüksége megszokni az új helyzeteket, sőt, kifejezetten előre szólni kell neki a változásokról.
A Jang Földhöz tartozó állatok: Sárkány, Kutya