Jin Föld

Published on 2023. július 23. 14:54

  Ha Jin Föld napon születtél, ez az energia az eszenciád. 
A Jin Föld ember kiemelkedően tehetséges, azonban tehetségét ritkán veszi észre, saját maga előtt rejtve marad. Ezzel az energiával rendelkező embereknek meg kell tanulniuk kihozni magukból a kincset és meg kell tanulniuk bízni önmagukban. Az önbizalom növelése, erősítése kiemelten fontos már gyermekkorban. Kell mellé egy segítő, legyen az a társa, barátja vagy családjának bármeny tagja, aki finoman emlékezteti a benne rejlő értékekre.
  Ez az elem rendkívül gondoskodó, odaadó, önzetlen, alkalmazkodó, tehetséges és békés. Hatalmas teremtő ereje van, azonban ha ezzel nincs tisztában elvész a lehetőség. Amennyiben sok a föld elem a képletben, alacsony szinten lustává teszi az embert. Szereti az egyenes dolgokat, kicsit idealista és mindenről konkrét elképzelése van. A konfrontáció nem a kedvenc tevékenysége, amennyire lehet, kerüli. Szereti, ha van vele valaki, a Fa elem kifejezetten segíti. Alacsony szinten akár társfüggő is lehet, azonban valós szüksége nincs másokra és mindenre képes egyedül is. A komfortzónát nehezen hagyja el. Nagy álmai vannak, megfelelő biztatással mindent meg tud valósítani. Első ránézésre nem vált ki erős érzelmeket másokból, ereje a felszín alatt rejlik. Párkapcsolatban szereti, ha párjával közös céljaik vannak. Módfelett odaadó párjával és gyermekeivel. Szereti ha szükség van a segítségére, szívesen segít másoknak, szociális érdekeltség van benne. Sokszor elfelejti saját magát.
  A Jin Föld gyerekekre különösen kell figyelni, extra lelkesítést és gondoskodást igényelnek. Érzékenyek, könnyen elveszítik az önbizalmukat, így érdemes rendszeresen emlékeztetni őket az értékeikre és erősségeikre. 
A Jin Földhöz tartozó állatok: Bivaly, Kecske.