Január

Published on 2024. január 14. 7:47

A Kínai asztrológia szerint az új év februárban kezdődik. 2024-ben február 4-én történik a váltás, így a január még a 2023-as év energiáival telik, ám már a következő időszakot is érezni lehet.
Lezárás és kezdet. Zárjuk le a múltat, azokat a dolgokat, amik már nem szolgálják a jólétünket és kezdjünk el javítani életkörülményeinken. A január a stabilitásról, az alapok megerősítéséről és rendrakásról szól. Teremtsünk egyensúlyt életünk minden területén. Az alkalmazkodás és segítőkészség nem fog nehezünkre esni. Folyamatos fejlődési igény van jelen, ám ügyeljünk arra, hogy csak olyat vállaljunk, amivel nem terheljük túl magunkat.
Konfliktusok esetén a kompromisszumos megoldások lesznek többségben, érdemes ezért tudatosan is tenni. Céljaink realizálása rendkívül fontos, mivel előfordulhat, hogy nehezen kezdünk bele dolgokba, ne hagyjuk, hogy a lustaság erőt vegyen rajtunk.
Ez az időszak a bennünk lévő erők felismeréséről és felszabadításáról szól. Önvizsgálat, ego leépítése, tervek készítése a jövőre nézve. Tegyünk rendet, helyezzük előtérbe a rendes és átlátható helyzeteket, kapcsolatokat.
Kezdjük az új esztendőt tiszta lapokkal!