Október

Published on 2023. október 5. 11:33

   Lassan érezhető az ősz beköszönte, egyre hűvösebbek és rövidebbek lesznek a nappalok, ezzel egy időben mi is elkezdünk apránként befelé fordulni. Gondolkodásunk racionálisabb lesz, mélyebb dolgok kezdenek el foglalkoztatni minket, melyeket nem feltétlenül osztunk meg a külvilággal, csak azokkal, akik igazán közel állnak hozzánk. Nagy szerepet kap a dolgok részletesebb kidolgozása. Ha valamit a fejünkbe veszünk, azt nagy valószínűséggel ebben az időszakban meg is fogjuk valósítani. Az egyensúly megtartására törekednünk kell minden helyzetben. Amikor valamit nagyon akarunk, ügyeljünk a részletekre, ne ugorjuk át azokat és ne váljunk türelmetlenekké sem. Szabadabbnak érezzük magunkat és nehezen fogjuk viselni a korlátozásokat. Az önállóság és annak megtartása kiemelkedően fontos lesz.
   Kerülni fogjuk a szappanopera jellegű helyzeteket, inkább diplomatikusan tovább állunk. Bármit is szeretnénk elérni, azt nagy erőkkel fogjuk tudni véghez vinni. Jellemző lesz az ár-apály viselkedés, egyszer kiáradunk, tevékenyek, kommunikatívak és nyitottak leszünk, máskor pedig visszavonulunk, kerüljük a társasági életet és komótosan végezzük tennivalóinkat.
  Az újonnan szerzett és régi ismeretségek megerősítésén lesz a hangsúly. Minden, ami van, hozzuk ki abból a legtöbbet és teremtsünk biztos alapot meglévő kapcsolatainknak. A hónap bizonyos napjain érezhetően hatni tudunk másokra akár komoly dolgokban is. Rendkívül meggyőző és kifogástalan előadói képességeknek leszünk a birtokában. Akiknek sok a tűz elemük a képletükben, ők ezáltal lobbanékonyak, akaratosak és hirtelenek lehetnek.
   Nehézség esetén olyan helyről fog megoldás érkezni, amire nem számítunk, érdemes akár tudatosan segítséget kérni, még ha más esetben ezt nem tennénk meg. Ezt a segítő energiát nagyobb eseményeknél, összejöveteleknél, interjúknál, orvosi vizsgálatokkor tanácsos figyelembe venni és ilyen napokra időzíteni az eseményeket.

A kínai naptár szerint az október időszaka: október 8 – november 7