Jang Tűz

Published on 2024. április 4. 10:17

   Minden változás előre mutató és az egyén fejlődését szolgálja.
Egy Jang tűz embernek ezt elfogadni és megérteni az egyik életfeladata.
Kedves, kellemes, vidám kisugárzású, mindenkire egyformán tekint.
Alapvetően pozitív a hozzáállása az élet dolgaihoz. Rendkívüli módon őszinte, a diplomácia nem a legnagyobb erőssége. Kicsit hirtelen, lobbanékony.
Haragja, mint a tavaszi zápor, amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan el is megy.  Rutinorientált ember, a kialakított rendszereihez tartja magát. Ezek a szokások mindenre kihatnak, a felmerülő problémákat is ugyanúgy szeretné megoldani még akkor is, ha ez nem megy, így hibáiból nehezen tanul.
Örömmel van a társaság középpontjában, játszva vonja magára az emberek figyelmét. Bár szereti a társaságot, azonban privát dolgaiba keveseket avat be, kicsi az a réteg, akik igazán közel tudnak kerülni hozzá. Módfelett erős egoval rendelkezhet, ami nem minden helyzetben válik előnyére. Megszámlálhatatlan téma érdekli, tudása inkább felszínes, a dolgok legmélyére nincs türelme leásni.
   A munkában képes önállóan és csapatban is jól dolgozni, ám a kialakított rutinján ezen a téren sem szívesen változtat.  A munkamániások csoportját erősíti, a két végén égeti a gyertyát, a pihenésre neki tudatosan oda kell figyelnie. Mondanivalója megfogalmazására nagy gondot kell fordítania, sajnos simán megbánthat másokat. Igazán kedveli a dicséreteket, a pozitív értékelést, ezektől munkája még jobb lehet, az egoja meg nagyobb. :)
   Párjával odaadó, szenvedélyes, igazi lepedőakrobata, aki magasfeszültségen éli a párkapcsolatát. A változást azonban itt sem viseli jól, szereti a biztonságot, a megszokott dolgokat követi.
   Gyermekként túlzottan őszinte, amit a felnőttek általában elnéznek neki kedves, mosolygós kisugárzása miatt. Kisgyermekkorban hajlamos a hisztire, nemtetszését nem tudja, de nem is akarja elrejteni. Lobbanékonysága már itt megmutatkozik, hirtelen akar valamit, beleveti magát, majd az érdeklődése ugyanolyan gyorsan el is múlik.

A Jang tűzhöz tartozó állat: Ló