Mire számíthatunk 2024-ben? (II. rész)

Published on 2024. február 5. 7:14

   Kiemelt szerepet kap a kommunikáció. A feszültségmentes, nyugodtabb hétköznapokért a megfelelő közlésmód és minőségi beszélgetések fognak hozzásegíteni minket. Ne gyűjtsük és főleg ne tartogassuk a sérelmeinket, mert ha betelik az a bizonyos pohár, robbanni fogunk és mindent tönkre tehetünk magunk körül. Ha valami nem tetszik, zavar, bánt, minél hamarabb beszéljük meg az érintettekkel.
   Tisztán és egyértelműen fogalmazzunk, ha nem figyeltünk éppen vagy valamit nem értünk, kérdezzünk vissza, ezzel elkerülhetjük a felesleges vitákat. Ez érvényes fordított esetben, ne vonjunk le fél mondatokból következtetéseket.
Amennyiben megszegett ígérettel találkozunk, gondoljuk végig pontosan hogyan zajlott a párbeszéd, valóban elhangzott-e az ígéret és ugyanez igaz ránk nézve is. Ne ígérjünk olyat, amit nem tudunk vagy nem is szeretnénk teljesíteni. Senki sem szeretné, hogy megbízhatatlannak titulálják.
   Átlagosan megnő az emberekben az empátia, lényegesen könnyebben átérezzük mások helyzetét.
A testi-lelki egészségünk reflektorfénybe kerül. Ráérzünk majd arra, hogy milyen vizsgálatokat végeztessünk el, a rég halogatott dolgokat megtesszük. Káros szokásaink is eszünkbe fognak jutni, hogy „talán kéne kezdeni vele valamit”. Magas szinten élve az állást jelentősen javíthatunk egészségi állapotunkon, illetve megőrizhetjük azt.